Tulisen nganggo aksara jawa :pitik pita:mangan dhuku​


Tulisen nganggo aksara jawa

:pitik ban
:mangan dhuku​

Jawaban:

Terlampir

Penjelasan:

Latin – Aksara Jawa

Aksara Jawa saka :

1.
Pitik sepedaa

  • pitik : aksara pa + wulu + Aksara ta + wulu + Fonem ka
  • pita : pasangan pa + wulu + Aksara ta

2.
Mangan dhuku

  • mangan : Fonem ma + Aksara nga + Aksara na
  • dhuku : teman dha + suku + Abjad ka + suku

Abc Jawa kan nduwur anggo sandhangan swara yaiku :

  • Wulu kanggo ganti swara i
  • Tungkai kanggo ubah swara u


Bongcha24

Nulis fonem Jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

Catatan Aksara Jawa ing dhuwur menawa dijlentrehake dadine :

1. pitik pita = ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ꦥꦶꦠ

  • pitik

    =

    lambang bunyi Pa + wulu, aksara Ta + wulu, aksara Ka (sigeg)
  • lin

    =

    inversi leter Pa + wulu, fonem Ta.

2. mangan dhuku = ꦩꦔꦤ꧀ꦝꦸꦏꦸ

  • mangan

    =

    Aksara Ma, aksara Nga, aksara Na (sigeg)
  • dhuku

    =

    kutub aksara Dha + suku, huruf Ka + suku

1. pitik lin =

ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ꦥꦶꦠ

  • nggunakake pasangan huruf Pa
  • nggunakake sandhangan swara (wulu)

2. mangan dhuku =

ꦩꦔꦤ꧀ꦝꦸꦏꦸ

  • nggunakake bandingan aksara Dha
  • nggunakake sandhangan swara (tungkai)

Detail jawaban

  • Mapel : Bahasa kewedanan
  • Kelas : 5
  • Materi : Nulis aksara Jawa
  • Kode 13




banner

×