Tulisan nganggo aksara Jawa 1. Lutfi nuril elhamid 2.mufti Alif faqih

by -19 views

Nulis aksara Jawa

jawaban terlampir

Pembahasan

Panulisan jeneng nganggo aksara Jawa ing dhuwur nggunakake aksara swara, abjad murda lan fonem rekan.

Mangerteni aksara swara

➡️ Aksara Swara

Leter swara yaiku aksara kang digunakake kanggo nulis huruf vokal.

Mangerteni wujud lan cacahe abc swara

➡️ Aksara swara cacahe ana 5 :

  • A = ꦄ
  • I = ꦇ
  • U = ꦈ
  • E = ꦌ
  • O = ꦎ

Mangerteni aksara murda

➡️ Aksara murda

yaiku aksara sesirah kang sinebut huruf kapital. Aksara murda uga digawe kanggo pakurmatan utawa menghormati lan lumrahe kanggo nulis jenenge wong, pangkat lan drajat sarta tiang panggonan.

➡️ Abjad murda cacahe ana 8 :

  • Ka = ꦑ
  • Na = ꦟ
  • Ta = ꦡ
  • Sa = ꦯ
  • Pa = ꦦ
  • Nya = ꦘ
  • Ga = ꦓ
  • Ba = ꦨ

Mangerteni abc rekan

➡️ Aksara rekan

yaiku abjad kang digunakake kanggo mbiyantu panulisan huruf ing ukara ukara sing asale saka basa liya.

➡️ Cacahe aksara rekan ana 5 :

  • Kha = ꦏ꦳
  • Gha = ꦒ꦳
  • Dza = ꦢ꦳
  • Za = ꦗ꦳
  • Fa / Va = ꦥ꦳

★ catetan

  • ing aksara rekan ora ana aksara
    Q,

    mula diganthi nganggo aksara
    Kha

    ꦏ꦳,

  • fonem sing diwenehi garis ngisor iku sing nggunakake lambang bunyi swara, abjad murda lan lambang bunyi rekan

Detail jawaban

  • Mapel : Bahasa daerah
  • Keles : 10
  • Materi : Nulis aksara Jawa
  • Kode 13