tolong dijawab ya kak​


Tolong dijawab ya kak​

Jawaban:


Menginjak






sekolah






jam






segumpal






pitu

Penjelasan:

Aksara Jawa – Latin

Fonem Jawa kan nduwur iku nalika di artikna kekuatan yaiku “Berangkat sekolah jam segumpal pitu”. Lan nalika dijabarna yaiku :

  • Tiba
    : Aksara ba + pepet + Leter ra + cecak + Aksara ka + Abjad ta
  • Sekolah
    : padanan sa + pepet + Leter ka + taling tarung + Fonem la + wignyan
  • Jam
    : Aksara ja + Aksara ma
  • Setengah
    : oponen sa + pepet + Abjad ta + pepet + Aksara nga + wignyan
  • Pitu
    : Aksara pa + wulu + Aksara ta + suku

Dadi Fonem Jawa kan nduwur nduweni arti yaiku “Tiba sekolah jam secabik pitu”


NadiaNadhimHas

Jawaban:

Wacané =

B


e


r


a


n


g


k


a


t






s


e


k


udara murni


l


a


h






j


a


m






s


e


horizon


e


cakrawala


g


a


h






p


i


t


u

Penjelasan:

Gubahan fonem Jawa kasebut migunakake pasangan lan sandhangan (swara sarta panyigeg wanda). Ngisor iki njelasaké jodoh lan sandhangan segala apa waé sing digunakaké kanggo nulis ukarané;

B
e
r
a
n
g
k
a
falak
;

  • sandhangan swara (P
    e
    p
    e
    ufuk)
  • sandhangan panyigeg wanda (C
    e
    c
    a
    k)

S
e
k
o
l
a
h
;

  • dagi
    s
    a
  • sandhangan swara (P
    e
    p
    e
    t
    ,


    T
    a
    l
    i
    n
    g


    T
    a
    r
    u
    kaki langit
    g)
  • sandhangan panyigeg wanda (W
    i
    g
    ufuk
    y
    a
    ufuk)

j
a
m


s
e
t
e
horizon
g
a
h


p
i
t
u
;

  • pasangan
    s
    a
  • sandhangan swara (P
    e
    p
    e
    t
    ,


    W
    u
    l
    u
    ,


    S
    u
    k
    u)
  • sandhangan panyigeg wanda (W
    i
    g
    horizon
    y
    a
    t)




banner

×